Rugvænget ( Afdeling Søvænge)

Rugvænget

Rugvænget er et mindre bofællesskab beliggende i Stenløse med 3 selvstændige lejligheder med egen lille have. På fællesarealerne er er Køkkenalrum, med god plads til at hygge, lave mad og se fx tv sammen. Udover dette er der bryggers og fælles terrasse.

Boligerne
Rugvængets boliger er 2 værelses lejligheder med eget tekøkken, badeværelse og terasse.

Beboerne på Rugvænget
3 beboere bor i bofællesskabet “Rugvænget”, lige nu 1 kvinde og 2 mænd, i alderen 48-59 år. Alle 3 beboere har brug for pædagogisk støtte, hjælp og vejledning i hverdagen.

DSC04715

Vores kendetegn
Vi tilbyder beboerne hjælp og støtte med udgangspunkt i deres § 141 handleplan. Vi medtænker altid hver enkelt særlige behov og forudsætninger.
Vi arbejder ud fra at beboerne:

  •  får mulighed for udvikling, både omkring de praktiske og personlige færdigheder,
  • udfører det de er i stand til,
  • er aktive i udformningen af deres liv,
  • er med til at give hverdagen indhold.

Vi bruger anerkendende pædagogik, vores viden, respekt og faglighed for at hver beboer finder sit engagement og initiativ i eget liv.

Vores fokus

Vi arbejder med beboernes kommunikation, gensidig respekt, anerkendelse, et meningsfyldt liv med valgmuligheder, stimuli og oplevelser efter eget ønske og handlekraft over eget liv i det omfang den enkelte formår dette.

Livet på Rugvænget
En del af det at bo i et Bofællesskab er at der er flere på samme bopæl, derfor spiller det sociale en stor rolle i hverdagen, samspillet mellem beboerne, deltagelse i fællesaktiviteter, ferie ture sammen, ture ud af huset, samvær og hygge.

Vi har husmøder hver 14 dag, hvor emner og ønsker tages op og hvor beboerne er en helt naturlig del af at skrive dagsordenen. Overordnet handler emnerne om:

  • at have indflydelse i hverdagen
  • at deltage i det sociale fællesskab
  • at føle sig hørt og forstået
  • at føler sig inddraget
  • at få styrket relationerne beboerne imellem

DSC04735

Alle aktiviteter tager udgangspunkt i beboernes interesser og ønsker. Aktiviteterne foregår både på og udenfor Rugvænget, individuelt og fælles for beboergruppen.

Det kan være museums besøg, minigolf, go cart, bowling, seværdigheder rundt omkring, gå ture, bruge motionscykel, træne til musik, ferieture, se film og billeder, spille spil, sidde ved computeren, samvær og hygge.

Vi fokus på daglig bevægelse/motion og sund kost, den personlige hygiejne, læge og tandlægebesøg, fælles madlavning, rengøring både i egen lejlighed og fælleslokalerne. Hverdagens gøremål er mange, men når de er en del af hverdagen fylder de ikke så meget, men er let at gøre og finde glæde og fornøjelse ved.