Ved Kirkeengen

Ved Kirkeengen er et af Egedal Kommunes solisttilbud.

Fysiske rammer:

Vores nye tilbud ”Ved Kirkeengen” er beliggende Banegraven 13A i Slangerup. Der er tale om et enkeltmandstilbud, der kan rumme 2 personer i hvert sit skærmede tilbud.

Kvarteret består boliger med selvstændigt erhverv med enkeltmandsvirksomheder.

Huset er placeret for enden af en vej, der er ingen støj eller anden unødig stimuli, der kommer ikke unødig trafik. Huset er med udsigt til et stort grønt område og er afgrænset af en lukket have.

Vi mener rammerne huset giver mulighed for at etablere botilbud til 2 borgere i enkeltmandstilbud. Huset er stort og indeholder flere badeværelser og toiletter. Huset er opdelt til at tjene 4 formål.

2 beboerzoner i hver sin ende af huset, hvor hver beboer har badeværelse og 2 værelser samt tekøkken. Beboeren kan opholde sig her ugenert og tilbagetrukket sammen med sit personale når vedkommende kommer hjem fra arbejde/dagtilbud og har behov for at lukke af for stimuli.

Personale har opholdsrum til nat, kontor og toilet m. bruser.

Et fællesområde med køkken, opholdsstue og udestue gør det muligt at arbejde med mål for socialt samvær. Fx. at spise sammen. Fællesarealerne kan også benyttes af borgerne på skift.

Vi vil arbejde på at etablere en fast social kontakt beboerne i mellem, i det omfang, de kan have glæde af det. Vi forventer ikke, at beboerne vil have en særlig høj grad af sociale kompetencer eller selv vil efterspørge fællesskab. Dog er det en fordel for målgruppens borgere at kunne agere i et rum, hvor der er andre mennesker til stede. De fleste i målgruppen vil også lejlighedsvis kunne rumme og have glæde af i kortere tid at have social kontakt med en anden. Fællesrummene i boligen vil kunne give en tryg base med hvert sit personale i kort tid ad gangen.

Målgruppe:

Borgere som er Udviklingshæmmede/ har medfødt hjerneskade evt. med en overbygning indenfor autismespektret eller lignende som medfører behov for et solisttilbud med 1:1 støtte med døgndækning.

Borgerne har behov for afskærmning fra unødige stimuli, stort behov for tydelig struktur, forudsigelighed og rutiner. Borgerne vil have tendens til udad- eller indadreagerende adfærd.

Normering:

1 til 1 støtte hele døgnet.